Κυρία διευθύντρια, κύριε διευθυντή,
Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφθείτε με το σχολείο/νηπιαγωγείο σας το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" και τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Κυρία διευθύντρια, κύριε διευθυντή,
Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφθείτε με το σχολείο/νηπιαγωγείο σας το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" και τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
«Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»: Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Όσες και όσοι από εσάς επιθυμούν να συμμετέχουν στη μεγάλη ομάδα των εθελοντριών και των εθελοντών του Χωριού μας, σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο «Επιλογή ημερών συμμετοχής» και στη συνέχεια να επιλέξετε μία ή και περισσότερες από τις διαθέσιμες ημερομηνίες του φετινού προγράμματος.
Επίσης, όσες και όσοι από εσάς έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή και επιθυμείτε τώρα να επιλέξετε τις ακριβείς ημερομηνίες, επιλέξτε το ίδιο σύνδεσμο.
Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, Χρόνια Πολλά!
Μετά από 14 ημέρες παρουσίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, οι φωτιές της φιλόξενης αυλής του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης έσβησαν και έπεσε η αυλαία του 7ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου το οποίο φέτος λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, οργανώθηκε ψηφιακά.
Οι φόρμες συμμετοχής των εθελοντριών/εθελοντών άνοιξαν!
Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, ώρα έναρξης 19:00, διάρκεια 2:00
Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Απολογισμός, προβληματισμοί και ημέρες λειτουργίας.
Θα λειτουργήσει από την 24η έως και την 30η Δεκεμβρίου, καθημερινά από τις 17:00 έως 21:00 ως μία στολισμένη πλατεία. Δεν θα προσφέρονται εδέσματα.
Καταγράψαμε όλες τις εργασίες και από αύριο, ολιγομελείς ομάδες των δύο-τριών ατόμων τα οποία γνωρίζονται μεταξύ τους, θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες.
Το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” πέρα από τον αλληλέγγυο και αχρήματο χαρακτήρα του, ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα θεματικά πάρκα της χώρας, διότι ο χώρος του θυμίζει πραγματικό χωριό!
Ολοι γνωρίζουμε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Εμείς πεισμώσαμε και θα τα δώσουμε λίγο χρώμα. Οργανώνουμε το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό!
Μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων από την Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο διδάσκονται στα σχολεία τους πρωτότυπες πρακτικές κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζονται εδώ και μία δεκαετία στην μικρή επαρχιακή πόλη της Βόρειας Ελλάδας!
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα μπει φέτος σε όλα τα σπίτια των πολιτών! Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης πρωτοστατούν και οργανώνουν το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό!