Οδηγίες για τα σχολεία που θα επισκεφθούν το Χωριό μας

Οδηγίες για τα σχολεία που θα επισκεφθούν το Χωριό μας

Φέτος μια πανευρωπαϊκή γιορτή με την υποστήριξη του Ευρωπαικού Σώματος Αλληλεγγύης!

Σας παρακαλούμε πολύ να διαβάσετε και πάλι το άρθρο αυτό 2-3 ημέρες πριν την επίσκεψή σας διότι ενδέχεται να ενημερωθεί με χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. πρόγραμμα δραστηριοτήτων). Σας ευχαριστούμε

Κυρίες και κύριοι,
Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε να επισκεφθείτε με το σχολείο/νηπιαγωγείο σας το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" και τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Δεν έχει καμία σημασία, τι θα προσφέρει κάθε παιδί, αρκεί να συμμετέχει και να κρατά κάτι στο χέρι του (τρόφιμα, μεταχειρισμένο βιβλίο προσχολικής ηλικίας ή μεταχειρισμένο λούτρινο).

Το χωριό μας  μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά) λίγα τρόφιμα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο.

Σας ενημερώνουμε πως μέχρι το τέλος του μήνα το χωριό μας, η πιο όμορφη γωνιά της πόλης, θα έχει φορέσει τα γιορτινά του και θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους.

Την ημέρα της επίσκεψης σας, στην είσοδο του χωριού, θα παραλάβετε τις κάρτες των παιδιών στις οποίες υπάρχουν τρία τετραγωνάκια, ένα για κάθε έδεσμα που θα σας προσφέρουν οι εθελοντές μας:

  • Ζεστό ψωμί από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο με πάστα ελιάς
  • Ένα κουλουράκι ή πατατάκια
  • Έναν χυμό πορτοκάλι

Τις καρτούλες θα τις παραλάβετε την ημέρα της επίσκεψής σας στην είσοδο και θα πρέπει να τις διανέμετε στις μαθήτριες και στους μαθητές σας, αφού εισέλθετε στον αύλειο χώρο.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια που θα οργανώσουμε με τη βοήθεια εθελοντριών και εθελοντών στα 12 ξύλινα σπιτάκια αλλά και στην αυλή του Χωριού μας που θα είναι στρωμένη με άχυρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας θα πετάξουμε πολύχρωμα αερόστατα στέλνοντας ευχές και επιθυμίες στον Αη Βασίλη.

Εννοείται πως οι τρείς μάγοι και Άη Βασίλης θα είναι παρόντες με τη …φυσική τους παρουσία, ειδικά προσκεκλημένοι για να προϋπαντήσουν τους μικρούς μας φίλους. Βεβαίως δεν θα λείψουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στο επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, την Φάτνη του Χριστού και τα πανέμορφα αγγελάκια μας που θα περιφέρονται στην αυλή.

Αυτό που θα θέλαμε από εσάς είναι να παρακαλέσετε τους γονείς, αντί εισιτηρίου,  κάθε ένα από τα παιδιά, να προσφέρει στην είσοδο, λίγα τρόφιμα, ένα ή περισσότερα μεταχειρισμένα παιδικά παραμύθια προσχολικής ηλικίας από τη βιβλιοθήκη του ή κάποια λούτρινα κουκλάκια. Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τις οικογένειες των παιδιών να προτιμήσουν με σειρά προτεραιότητας τα παρακάτω είδη, πάντα βέβαια στην περίπτωση που οι γονείς επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα: Ketchup, Αεροζόλ για κουνούπια, Χαρτοπετσέτες, Ξύδι, Χυμό λεμόνι, Μπισκότα, Φρυγανιές, Βαμβάκι, Κριθαράκι, Οσπρια, Γάλα μακράς διάρκειας, Αντικουνουπικά φιδάκια, Απορρυπαντικά πλυντηρίου.

Φέτος τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν σε πολυμελείς οικογένειες πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, ενώ τα χιλιάδες βιβλία θα ελεγχθούν και θα ταξινομηθούν από μια ομάδα νηπιαγωγών και τη συνέχεια θα διανεμηθούν στα 3 νηπιαγωγεία του Παλαμά Καρδίτσας αλλά και σε νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας με στόχο την ενίσχυση της βιβλιοθήκης τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία θα παρουσιαστεί σε σχολεία 5 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρωτότυπη δράση αλληλέγγυας και κυκλικής οικονομίας. Στους συμμετέχοντες θα αναφέρεται βεβαίως και η δική σας σχολική μονάδα.

Σε περίπτωση που το λεωφορείο σας θα μείνει στην Κατερίνη για να σας περιμένει, σας πληροφορούμε πως δίπλα στον Καπνικό Σταθμό υπάρχει το ευρύχωρο πάρκινγκ των δικαστηρίων.

Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα και για ότι άλλο χρειαστεί θα είμαστε στη διάθεσή σας. Πληροφορίες: Ιωάννα Βαρβάρα Πατέρα 697 3237 626, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την εμπιστοσύνη σας!

"Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" Καπνικός Σταθμός Κατερίνης
Φλέμινγκ 8, 60100 Κατερίνη (Δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων)
Ώρες λειτουργίας πρωινής ζώνης για τα σχολεία: 10:00 έως 12:30

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών ανέρχεται στα 450 παιδιά ανά ημέρα και σχεδόν όλο το πρόγραμμα των 15 ημερών είναι πλήρες. Αναμένονται 5.700 μαθήτριες και μαθητές από 114 σχολεία της Β. Ελλάδας.
  • Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας η επίσκεψη σας θα πρέπει να ματαιωθεί και δεν μπορεί να αναβληθεί, διότι όλες οι ημερομηνίες είναι κατειλημμένες.
  • Τα παιδιά μπορούν να φέρουν το πρωινό μαζί τους.
  • Στους εκπαιδευτικούς θα προσφερθούν χυμός, τσάι, καφές και κουλουράκια.
  • Για την ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να μεριμνήσουν οι εκπαιδευτικοί. Στον χώρο θα υπάρχει ομάδα πρώτων βοηθειών.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης: Φέτος μια πανευρωπαϊκή γιορτή με την υποστήριξη του Ευρωπαικού Σώματος Αλληλεγγύης!

Για κάθε διευκρινιστική ερώτηση θα είμαστε ευχαρίστως στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
Η συντονιστική επιτροπή του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου»

 

 

 


Print   Email