Τα άχυρα μαγεύουν τα παιδιά (της πόλης)

Τα άχυρα μαγεύουν τα παιδιά (της πόλης)

Το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” πέρα από τον αλληλέγγυο και αχρήματο χαρακτήρα του, ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα θεματικά πάρκα της χώρας, διότι ο χώρος του θυμίζει πραγματικό χωριό!

Στο κέντρο της αυλής ανάβουν καθημερινά τρεις μεγάλες φωτιές γύρω από τις οποίες συγκεντρώνονται οι επισκέπτες, όλα τα στολίδια του είναι χειροποίητα και ο χώρος είναι στρωμένος με άχυρα και αχυρόμπαλες που χρησιμεύουν ως καθίσματα για μικρούς και μεγάλους.

Αυτό το χρυσοκίτρινο παχύ στρώμα που συνήθως καλύπτει επιφάνειες σταύλων, αποτελεί κάθε χρόνο το αγαπημένο παιχνίδι για όλα τα παιδιά. Τρέχουν στον χώρο, ξεφαντώνουν χωρίς να φοβούνται μη χτυπήσουν, ξαπλώνουν και κυλιούνται στο έδαφος, πετούν άχυρα ο ένας στον άλλον και απολαμβάνουν ένα μοναδικό παιχνίδι! Ενα παιχνίδι το οποίο προσφέρει μόνο η αυλή του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου”.  Ενα παιχνίδι για το οποίο τρελαίνονται τα μικρά παιδιά αλλά απεχθάνονται οι ...μητέρες τους, διότι, ως γνωστόν, τα άχυρα έχουν την ιδιότητα να τρυπώνουν στα μαλλιά, στις κάλτσες και κάτω από τα ρούχα! 

Το σκόρπισμα των άχυρων σηματοδοτεί κάθε χρόνο την ολοκλήρωση στολισμού του αύλειου χώρου και αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες εργασίες των εθελοντριών/εθελοντών την οποία φέτος ανέλαβε μια ομάδα 22 μαθητριών/μαθητών του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Τα παιδιά βρέθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στον Καπνικό Σταθμό και αφού ολοκλήρωσαν τον στολισμό των 12 οικίσκων, στο τέλος, σκόρπισαν δεκάδες αχυρόμπαλες μεταφέροντας το μήνυμα πως πλέον όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή, στην πιο όμορφη γωνιά της πόλης!

Μάλιστα, τις εργασίες στολισμού παρακολούθησαν μέσω livestreaming τρεις αντίστοιχες τάξεις του σχολείου Athené Luxemburg που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ και πρόκειται να επισκεφτούν την πόλη της Κατερίνης τον επόμενο Mάϊο.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Μαρία Τασοπούλου, Αννα Αντωνιάδου και Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τις καθηγήτριες, τις μαθήτριες και τους μαθητές για την προσφορά σημαντικής ποσότητας βρεφικού γάλακτος.


Print   Email