Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε
Διοικητικά Hits: 11732

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου, είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιδιώκουν:

Μέσα από επιλεγμένες δράσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου, την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής μας και την αξιοπρέπειά μας.

Επίσης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προσπαθούμε, με κάθε πρόσφορο μέσο, να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Τα μέλη της αγωνίζονται να χτίσουν μια κοινωνία, η οποία θα αποκλείει κάθε είδος φυλετικής ή εθνικής διάκρισης. Μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, περιορισμούς ή προτιμήσεις με βάση τη φυλή, το χρώμα, την καταγωγή ή την εθνική προέλευση. Καταδικάζουν την περιφρόνηση απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν διαφορετικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από όσα οι υπόλοιποι πολίτες και θεωρούν, πως όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι μεταξύ τους. Σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες στον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό ή οποιονδήποτε άλλο τομέα της δημόσιας ζωής.

Οι συντονιστικές επιτροπές των ομάδων

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Νοέμβριος 2007 – Ιούνιος  2023

Print