Ολα όσα πρέπει να γνωρίζω για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζω για το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»

«Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2022»: Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Φέτος μια πανευρωπαϊκή γιορτή με την υποστήριξη του Ευρωπαικού Σώματος Αλληλεγγύης!

 

Πληροφορίες για τις  εθελόντριες και εθελοντές του Χωριού μας

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμούν να συμμετέχουν στη μεγάλη ομάδα των εθελοντριών και των εθελοντών του Χωριού μας, σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο «Επιλογή ημερών συμμετοχής» και στη συνέχεια να επιλέξετε μία ή και περισσότερες από τις διαθέσιμες ημερομηνίες του φετινού προγράμματος.

Επίσης, όσες και όσοι από εσάς έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή και επιθυμείτε τώρα να επιλέξετε τις ακριβείς ημερομηνίες, επιλέξτε τον ίδιο σύνδεσμο.

Τι είναι το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου»

Το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα θεματικά πάρκα της χώρας, διότι ο χώρος του θυμίζει πραγματικό χωριό! Η αυλή του είναι στρωμένη με άχυρα και όλα τα στολίδια είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Φωτίζεται από 3 μεγάλες φωτιές και σε 12 ξύλινα σπιτάκια τα μικρά απιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα ατομικά ή ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια. Είναι  ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη, το οποίο, συνειδητά, δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή και στην αλληλεγγύη των πολιτών. Η επαναχρησιμοποίηση, η κυκλική οικονομία, η ανακύκλωση και η αλληλεγγύη είναι οι βασικές αρχές του.

Αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι!

Μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) εντελώς δωρεάν, παρά μόνο προσφέροντας στην είσοδο 2 κιλά  τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ».

Ημερήσιο πρόγραμμα

Φέτος το “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” θα λειτουργήσει 15 ημέρες αποκλειστικά για τα σχολεία (πρωινή ζώνη) και υπολογίζεται να φιλοξενηθούν περισσότερα από 7.000 μαθήτριες και μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από τον νομό Πιερίας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Β. Ελλάδας.

Πρωινή ζώνη (10:00 έως 12:30 για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία): 

  • Δευτ. 5 έως Παρ. 9 Δεκεμβρίου 2022,
  • Δευτ. 12 έως Παρ. 16 Δεκεμβρίου 2022 και
  • Δευτ. 19 έως Παρ. 23 Δεκεμβρίου 2022

Βραδινή ζώνη (17:30 έως 21:30 για όλο τον κόσμο):

  • Σαβ. 24 έως Τρ. 27 Δεκεμβρίου 2022

Κεράσματα και δραστηριότητες

Στους μικρούς μας επισκέπτες θα προσφερθούν δωρεάν: γλυκίσματα, χυμοί φρούτων, ξηροί καρποί, φρέσκο, ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο του Καπνικού Σταθμού και καφές, τσάι ή ζεστό κρασί στους εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια παιδαγωγικού χαρακτήρα στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, η οποία προσφέρει ασφάλεια και άνεση. Φέτος μάλιστα θα οργανώσουμε ένα ομαδικό εργαστήρι καρκατσούλας, ενώ 44 εθελόντριες και εθελοντές από 9 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης θα οργανώνουν κάθε μέρα παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια από τη χώρα τους στα οποία θα καλούνται να συμμετέχουν οι μικροί μας επισκέπτες.

Κατά την διάρκεια της δίωρης παραμονής τους θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αφήγηση ενός παραμυθιού ή την προβολή μιας ταινίας σε θερμαινόμενο, κλειστό χώρου, ενώ καθημερινά, από το κέντρο της αυλής θα σηκώνουμε, όπως παλιά, το παραδοσιακό αερόστατο.

Δηλώσεις συμμετοχής για νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Εάν επιθυμείτε  να επισκεφτείτε το Χωριό μας με το σχολείο σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε μία από τις ελεύθερες ημερομηνίες, το συντομότερο δυνατόν, διότι συνήθως το πρόγραμμα καλύπτεται κατά 80% τις 4 πρώτες ημέρες μετά την αποστολή της παρούσης ενημερωτικής επιστολής.

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντριών και εθελοντών

Εάν είσαι νέα ή νέος μεταξύ 18 και 28 ετών και θέλεις να μοιραστείς αυτή την όμορφη εμπειρία μαζί με νέες και νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, τότε μη χάσεις αυτή την ευκαιρία. Ο Ricky και η Ελενα από το Λουξεμβούργο, η Africa και ο Pablo από την Ισπανία, η Francesca και ο Fabio από την Ιταλία και πολλά άλλα παιδιά θα βρίσκονται για έναν μήνα στην πόλη μας για να συμμετέχουν στις προετοιμασίες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού μας. Να λοιπόν μια άριστη ευκαιρία για νέες γνωριμίες σε ένα μοναδικό εορταστικό περιβάλλον. Ποιος ξέρει; Αύριο ίσως σου φανούν χρήσιμες αυτές οι επαφές! Ποιος δεν σκέφτεται σήμερα ένα εξάμηνο σπουδών με ERSASMUS + στο εξωτερικό;

  • Εάν επιθυμείς να συμμετέχεις κι εσύ στη μεγάλη ομάδα των εθελοντριών και των εθελοντών που στηρίζουν κάθε χρόνο τη λειτουργία του Χωριού, κάνε κλικ εδώ.
  • Δες εδώ όλα τα ονόματα της ομάδας των εθελοντριών & των εθελοντών που δήλωσαν συμμετοχή μέχρι αυτή τη στιγμή

Το περιεχόμενο της σελίδας αυτής θα ανανεώνεται συνεχώς!Print   Email