Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα μπει φέτος στα σπίτια όλων των πολιτών!

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα μπει φέτος στα σπίτια όλων των πολιτών!
Χριστουγεννιάτικο Χωριό Hits: 3255


Ολοι γνωρίζουμε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Εμείς πεισμώσαμε και θα τα δώσουμε λίγο χρώμα. Οργανώνουμε το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

Φίλες και φίλοι

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020,  στον Καπνικό Σταθμό πραγματοποιήθηκε μία ακόμη γιορτή. Η εθελοντική αιμοδοσία είχε μεγάλη επιτυχία,  με τη συμμετοχή πάρα πολλών νέων και εξελίχθηκε σε μία πραγματική “γιορτή της πόλης”.  Ετσι την χαρακτήρισε η διευθύντρια Αιμοδοσίας κα Μ. Παπαδοπούλου. Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Λίγες ώρες αργότερα, αφού τακτοποίησαμε τους χώρους,  βάλαμε πλώρη για το 8ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου το οποίο θα είναι έτοιμο στις 17 Δεκεμβρίου. Έχουμε λοιπόν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες στη διάθεσή μας για να μετατρέψουμε -φέτος μαζί με τον Δήμο Κατερίνης-  τον Καπνικό Σταθμό, στην πιο όμορφη και ζεστή γωνιά της πόλης.

Τίποτα δεν πρόκειται να μας εμποδίσει! Αποφασίσαμε να στήσουμε το 8 Χριστουγεννιάτικο Χωριό,  έτσι όπως το στήνουμε κάθε χρόνο,  έστω κι αν είναι μόνο για μία φωτογράφιση. Η αυλή μας θα φορέσει και πάλι τα γιορτινά της! Θα στήσουμε τη φάτνη,  το χριστουγεννιάτικο δέντρο,  θα ανάψουμε τις φωτιές,  θα στρώσουμε άχυρα παντού και θα ετοιμάσουμε τη γωνία του άι Βασίλη ο οποίος κάθε βράδυ θα διαβάζει από την πολυθρόνα του παραμύθια στα παιδιά. Ναι! Τολμήσαμε και θα οργανώσουμε το πρώτο ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Ελλάδα για να μεταφέρουμε το εορταστικό κλίμα των ημερών σε χιλιάδες σπίτια. Για να πληροφορηθείτε περισσότερα συνεχίστε να διαβάζετε εδώ.

Σήμερα καταγράψαμε όλες τις εργασίες και από αύριο,  ολιγομελείς ομάδες των δύο-τριών ατόμων τα οποία γνωρίζονται μεταξύ τους, θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες. Σας καλούμε να ρίξετε μία ματιά στη λίστα των εργασιών και να δείτε μήπως μπορέσετε να συμμετέχετε και εσείς σε κάποια από τις 12 ομάδες. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να είναι ασφαλής η συμμετοχή των εθελοντών.

Για να γίνει κατανοητό  αναφέρουμε το παρακάτω παράδειγμα: Ο Άλκης ο Παύλος και ο Ηλίας που  έρχονται, έτσι κι αλλιώς, καθημερινά σε επαφή εδώ και μήνες,  θα αναλάβουν να στολίσουν την “Παραμυθούπολη”. Ο Φώτης και η Αννίτα θα κατασκευάσουν κάποια στολίδια στην αίθουσα της βιβλιοθήκης. Ο Γιώργος και ο Σταύρος θα μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο από το βουνό. Ο κυρ Θόδωρος θα στολίσει με κλαδιά τα 12 σπιτάκια.

Όλες αυτές οι μικρές ομάδες θα εργάζονται ετεροχρονισμένα, θα είναι αυτόνομες και δεν θα έρχονται σε επαφή με όλες τις υπόλοιπες.  Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η προετοιμασία του Χωριού και με παρόμοιο τρόπο θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις από ολιγομελείς ομάδες 2-3 εθελοντών, όπως π.χ. παιδικές κατασκευές,  αφηγήσεις παραμυθιών,  κουκλοθέατρο κ.α.

Ο κ. Γιώργος και η κα Βάσω με τα δύο τους παιδιά θα παίξουν κουκλοθέατρο. Οι αδερφές Λήδα και Αθηνά ετοιμάζουν ένα χριστουγεννιάτικο σκετσ και θα διαβάσουν παραμύθια. Ετσι, όλες οι δραστηριότητες θα καταγράφονται (μερικές από αυτές εντός των επόμενων ημερών) και θα ανεβαίνουν, οι περισσότερες από αυτές ζωντανά, στο διαδίκτυο μέσω live streaming.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε καθημερινά ένα πρόγραμμα τουλάχιστον 90 λεπτών με νέο περιεχόμενο το οποίο θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά από το σπίτι τους είτε από την τηλεόραση ή στον υπολογιστή τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Εμείς πεισμώσαμε και θέλουμε να τα δώσουμε λίγο χρώμα.

Τι λές; Θα διαβάσεις κι εσύ ένα παραμύθι; Θα μας παίξεις μερικά τραγούδια στην κιθάρα; Μέχρι και πιάνο θα έχουμε στην Παραμυθούπολη!

Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Print